Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:Η Καταγγελία-Διαμαρτυρία πρώην Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. στον Πρώην Yφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.Ημερομηνία: 17 Δεκέμβριος 2008 9:37 μμ
Θέμα: Ευχαριστήριο - Γνωστοποίηση Διαμαρτυρίας.
Προς: usof@sportsnet.gr
Κοιν: gioannidis@otenet.gr


Κύριε Υπουργέ,
Έλαβα τις ευχές σας  και σας ευχαριστώ πολύ  και σας από τη πλευρά μου,  σας εύχομαι τα καλύτερα για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Επί τη ευκαιρία, θέλω να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω:
Ονομάζομαι ……. …… και ήμουν μέχρι τώρα για 6 χρόνια Διοικητικός-Οικονομικός Επιθεωρητής στο Σ.Ε.Υ.Υ.Π. (Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας) και αναπληρωτής της Διευθύντριας ΣΕΥΥΠ Θεσ/νίκης.
Με την ιδιότητά μου αυτή έχω διενεργήσει τους περισσότερους και δυσκολότερους ελέγχους. Μεταξύ αυτών, στην αρχή του έτους, μου δόθηκε εντολή να ελέγξω θέμα προμηθειών νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και ενδεχόμενη εμπλοκή του Ε.Ο.Φ.  Ενώ αντίστοιχη εντολή δόθηκε σε όλους τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ για άλλα νοσοκομεία,  ήμουν ο μόνος που βρήκα στοιχεία που στοιχειοθετούσαν ευθύνες του πρώην Προέδρου και της Δ/ντριας του Ε.Ο.Φ., για τους οποίους πρότεινα στον κ. Υπουργό Υγείας να ελεγχθούν πειθαρχικά.  Δυστυχώς, αρκετούς μήνες μετά, πληροφορήθηκα ότι ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ., ήταν αδελφός του κ. Βαγενά, βουλευτή της Ν.Δ.
Η επόμενη πολύ δύσκολη υπόθεση που μου ανατέθηκε, ήταν καταγγελίες για την αποχή των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ πόλεων της Μακεδονίας.  Από την έρευνα, στοιχειοθετήθηκαν διοικητικές ευθύνες για τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΚΑΒ, διότι δεν έπραξαν τα δέοντα για παρακράτηση αποδοχών των απεργούντων ή απεχόντων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ και δεν ενήργησαν για να στηρίξουν τη προσφυγή του ΕΚΑΒ για να κηρυχθεί η αποχή-απεργία παράνομη και καταχρηστική.  Η έρευνά μου διενεργήθηκε σε 9 πόλεις και τράβηξα τα πάνδεινα από τους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ.  Ενώ περίμενα στήριξη από τον προϊστάμενό μου Γενικό, κ. Σαμπατακάκη, αυτός μου άσκησε αφόρητες πιέσεις και έστειλε επιθεωρητές από την Αθήνα, για κατευθυνόμενη έρευνα, τους οποίους μετά από ενημέρωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου, αρνήθηκα να δεχθώ.
Με το πόρισμα ΕΔΕ που υπέβαλα, πρότεινα στον κ. Υπουργό Υγείας, να ελεγχθούν πειθαρχικά,  ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Ο Γενικός Επιθεωρητής και 3 Επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ, για συγκεκριμένες μη σύννομες συμπεριφορές.
Πρόσφατα (24-10-08) και μετά από υποβολή του βιογραφικού μου, έδωσα συνέντευξη σε επιτροπή του Υπουργείου, στην οποία ..... προήδρευε ο κ Σαμπατακάκης, για να κριθώ, για ανανέωση της θητείας μου για 3η τριετία.  Παράνομα, το Υπουργείο εξέδωσε απόφαση για τις μισές θέσεις και οι υπόλοιπες μαγειρεύονταν μέχρι σήμερα.
Χθες, 16-12-2008, τηλεφώνησα στη Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κα ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ, που χειρίζεται τους... υπόλοιπους, η οποία με τα πολλά, τελικά με ενημέρωσε ότι κόπηκα από Επιθεωρητής,
  • και ενώ όλες οι εκθέσεις αξιολόγησής μου βαθμολογούνται με άριστα,
  • και ενώ Διοικητές Νοσοκομείων έχουν εκφραστεί και γραπτώς με τα καλύτερα λόγια για τη δουλεία μου (Σιγάλας, Γάκης, Βογιατζής,  Τσίτρος (Σερρών)  και άλλοι,
  • και ενώ με απόφαση της Προϊσταμένης μου κας Μαλτά, είχα οριστεί αναπληρωτής της 
  • τρεις μήνες πριν είχα αποδεχθεί αμέσως πρόταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, να αφαιρέσω από την έκθεση του ΕΚΑΒ, τις σελίδες που αφορούσαν τον Σαμπατακάκη και τους τρεις επιθεωρητές των Αθηνών.
Ο αποκλεισμός μου, αν και αναμενόμενος, γιατί ο καθένας μας έχει δώσει δείγματα της ποιότητάς του, με ταρακούνησε και με εξόργισε.  Κατ' αρχήν έχω ζητήσει στοιχεία για δικαστική χρήση και έστειλα διαμαρτυρία στον κ. Πρωθυπουργό και στον κ. Υπουργό Υγείας.
Το ότι δεν είστε καθ' ύλην αρμόδιος, ναι μεν δεν σας υποχρεώνει, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν σας αφορά ως εν ενεργεία πολιτικό και ιδιαίτερα ως βουλευτή-υπουργό της Θεσσαλονίκης.
Είναι σαφές ότι αναζητώ στηρίγματα και συμπαράσταση για τη κατάφορη αδικία, με χαρακτηριστικά αθλιότητας, που έχω υποστεί.
Ελπίζω στη συμπαράστασή σας.
                                                                                              Με τιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου