Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Η Απάντηση-Εξομολόγηση ενός Διασώστη του Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Κιλκίς στην νοοτροπία των συνδικαλιστών του Σωματείου Ε.Κ.Α.Β-2 Θεσσαλονίκης.

Κιλκίς 17/11/2009

Μετά την γνωστοποίηση της κλήσης μου σε απολογία για παροχή εξηγήσεων στο Δ.Σ. του εργασιακού σωματείου Ε.Κ.Α.Β-2 Θεσσαλονίκης για απρεπή συμπεριφορά κατά του προέδρου κ. Ευάγγελου Βαγγέλογλου στην πρόσφατη επίσκεψη του στον Τομέα, Ε.Κ.Α.Β Κιλκίς, έχω να δηλώσω τα εξής:..

Ένας άνθρωπος που υπηρετεί έναν θεσμό για να κερδίσει το σεβασμό πρέπει να ξέρει ότι πρώτα αυτός οφείλει να ξέρει να σέβεται. Αν θέλεις να λέγεσαι συνδικαλιστής και να είσαι πρόεδρος πρέπει το λιγότερο να διαθέτεις συνδικαλιστική παιδεία και να γνωρίζεις ποια είναι τα όρια σου.
Σε παλαιότερες επισκέψεις του πίστεψα μ’όλη την καλή διάθεση ότι πρόκειται για άτομο το οποίο είναι εφοδιασμένο με τις γνώσεις και το θεσμικό του ρόλο να συνδράμει στην επίλυση προβλημάτων του Τομέα.
Δυστυχώς στην πορεία διαψεύσθηκα και διαπίστωσα ότι αντίθετα προσπαθεί και πέτυχε να φτιάξει μια μικρή ομάδα συναδέλφων προσκείμενη στις απόψεις του και να επιχειρεί να αντικαταστήσει κανόνες, νόμους, διοίκηση, τηλεφωνητές του Τομέα εφαρμόζοντας δικές του απόψεις οδηγώντας μας στο καθεστώς καταγγελιών και δικαστηρίων, κλασικό παράδειγμα ο βασικός μέτοχος και οπαδός των απόψεων του πρώην προϊστάμενος κ. Π. Σωτηράκης με τις γνωστές περιπέτειες του.
Το μεγάλο πρόβλημα του και ο κορμός της βασικής φιλοσοφίας του προέδρου του Δ.Σ. είναι η σύγκρουση, θέλει τα μέλη να επιδιώκουν την σύγκρουση με το Νοσοκομείο, με τους οδηγούς του, με τον διοικητή του, με τους γιατρούς του και γενικά θέλει να συγκρούεται με το σύνολο των υγειονομικών σχηματισμών του Νομού τελικώς και με την κοινωνία, πιστεύοντας ότι μέσα απ’αυτές τις συγκρούσεις επιλύονται τα προβλήματα. Ως σύγχρονος Ναπολέων του ΕΚΑΒ οδηγεί τον Τομέα σε μια μόνιμη αντιπαράθεση που καταρρακώνει το όνομα και το ρόλο του ΕΚΑΒ στο Νομό και οδηγεί σ’ένα Βατερλό το μοντέλο ανάπτυξης του.
Παραγκωνίζει με τη βοήθεια μηχανισμών που διαθέτει προφανώς στο ΕΚΑΒ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ τόσο τον υπεύθυνο Τομέα όσο και τους τηλεφωνητές βάρδιας και ως Αυτοκράτωρ επιδίδεται σε επιδείξεις δύναμης δίδοντας εντολές διεκπεραίωσης η μη περιστατικών αφού υποχρεώνει την ομάδα που δημιούργησε να τον ενημερώνει για όλα τα δεδομένα και πεπραγμένα του τομέα.
Ζούμε καθημερινά με το άγχος του ποιός θα πάει απολογούμενος σε καταγγελίες, σε δικαστήρια, σε ποινές, αφού με την κύρια σημαία της απόφασης του δικαστηρίου που κέρδισε το Σωματείο, ο πρόεδρος έχει διαγράψει όλους τους νόμους και κανονισμούς που μέχρι πρότινος εφήρμοζε ο Τομέας Κιλκίς.
Διαδίδει ψευδή στοιχεία που ανατρέπονται από την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και περνά σε κατινίστικες απόψεις σε μέλη του τομέα ότι βοήθησε ο ίδιος προσωπικά συναδέλφους του που εκλιπαρούσαν στα πόδια του την μετάθεση τους στο Κιλκίς και ως εκ τούτου έχουν χρέος να υπακούν στις επιλογές του.
Είναι άκρως προσβλητικό όταν ακούγεται αυτό από τα χείλη του ίδιου του προέδρου του σωματείου μας και δείχνει την ποιότητα, τη σκέψη και νοοτροπία του.
Μετά απ’όλα αυτά θέτω το ερώτημα αγαπητοί κύριοι.
Είναι αυτός ο πρόεδρος του Σωματείου όλων των μελών του; Σαφώς όχι.
Οι ενέργειες του βελτιώνουν τις εργασιακές μας συνθήκες και την εργασιακή μας ηρεμία; Σαφώς όχι.
Έχει αντιληφθεί έστω και τώρα ότι ο Τομέας Κιλκίς δεν είναι Θες/νίκη και ότι οι εναλλακτικές που έχει ο πολίτης του Κιλκίς ωχριούν μπροστά σε αυτές που έχει ο πολίτης της Θες/νίκης ακόμη και σε πολίτες άλλων Τομέων, όταν πρόκειται για μεταφορά με ασθενοφόρο; Όχι.
Έχει αντιληφθεί ότι όλη αυτή η ιστορία της αποχής ή απόφασης δικαστηρίου είναι αδύνατον να εφαρμοστεί στο Τομέα Κιλκίς γιατί τον μετατρέπει σε υπηρεσία πεζοδρομίου; Όχι.
Είναι αλήθεια ότι στο χώρο μας υπάρχει μια ομάδα που είναι θιασώτες των απόψεων του και τους γνωρίζουμε, εκμεταλλεύονται την δικαστική απόφαση απαγορεύοντας ακόμη και τα διασωληνομένα περιστατικά διακομιδών στο παρελθόν, προστατεύοντας από την εξουσία του συνδικαλιστικού οργάνου αλλά μπορεί στην Θες/νίκη να είναι πλειοψηφία αυτή η ομάδα μ’αυτές τις απόψεις στο Κιλκίς είναι μειοψηφία. Δεν κρύβω ότι θέλησαν πολλοί συνάδελφοι του Τομέα να συνυπογράψουν το κείμενο μου ως ένδειξη στήριξης των απόψεων μου και θέσεων.
Δεν το δέχθηκα γιατί απλά δεν φοβάμαι τα ψευτοδιλήμματα και την επίδειξη εξουσίας από τον πρόεδρο στο πρόσωπό μου. Κατόπιν αυτών καλώ το Δ.Σ. του εργασιακού Σωματείου να παρέμβει και να προστατέψει τον πρόεδρο από το να επιδίδεται σε ανούσιες ασκήσεις εξουσίας απέναντι μου τόσο βιαστικές που και την ημερομηνία καν δεν πρόσεξε ’17 Νοέμβρη’.
Εμείς οι πλειοψηφία στον Τομέα Κιλκίς των απόψεων μου θέλουμε όταν βλέπουμε τον πολίτη να τον κοιτάμε στα μάτια και να του λέμε καλημέρα και όχι να χαμηλώνουμε το κεφάλι και να ψάχνουμε μέρος να κρυφτούμε. Εμείς ζούμε εδώ και όχι εσείς.
Γι’αυτό λοιπόν αφήστε τους εκφοβισμούς γιατί πίσω από έναν εργαζόμενο στο Κιλκίς κρύβεται μεγάλη δύναμη ψυχής.
Μην ανοίγεται τους ασκούς του Αιόλου Συνάδελφοι.

Με τιμή,
Κεσίδης Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου